SCI, SSCI ve AHCI Indekslerine Giren Dergilerde Yayımlanan Makaleler  (INDM)

Sıra No

Yayın Tipi

Yayın Başlığı

1

Uluslararası

Özyurt G., Özkütük A.S., Uçar Y., Durmuş M., Özoğul Y., "Evaluation of the potential use of discard species for fish silage and assessment of its oils for human consumption", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.1, no.1, pp.1-15, 2019

2

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Durmuş M., Uçar Y., Ayas D., Simat V., et al., "First report on TTX levels of the yellow spotted pufferfish (Torquigener flavimaculosus) in the Mediterranean Sea", TOXICON, vol.1, no.1, pp.1-20, 2018

3

Uluslararası

Özoğul Y., Durmuş M., Boga E.K., Uçar Y., Özoğul F., "The Function of Emulsions on the Biogenic Amine Formation and their Indices of Sea Bass Fillets (Dicentrarchus Labrax) Stored in Vacuum Packaging", JOURNAL OF FOOD SCIENCE, vol.83, pp.318-325, 2018

4

Uluslararası

Durmuş M., Ayas D., Aydin M., Köşker A.R., Uçar Y., Özoğul Y., "The Effects of Sex and Seasonality on the Metal Levels of Warty Crab (Eriphia verrucosa) in the Black Sea", JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, vol.1, pp.1-22, 2018

5

Uluslararası

Durmuş M., Köşker A.R., Özoğul Y., Aydin M., Uçar Y., Ayas D., et al.,"The effects of sex and season on the metal levels and proximate composition of red mullet (Mullus barbatus Linnaeus 1758) caught from the Middle Black Sea", HUMAN AND ECOLOGICAL RISK ASSESSMENT, vol.24, pp.731-742, 2018

6

Uluslararası

Özoğul Y., Uçar Y., Takadaş F. , Durmuş M., Köşker A.R., Polat A., "Comparision of green and conventional extraction methods on lipid yield and fatty acid profiles of fish species", EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.1, no.1, pp.1-20, 2018

7

Uluslararası

Özyurt C.E., Küley Boğa E., Özkütük A.S., Uçar Y., Durmuş M., Özyurt G., "Bioconversion of Discard Fish (Equulites klunzingeri and Carassius gibelio) Fermented with Natural Lactic Acid Bacteria; the Chemical and Microbiological Quality of Ensilage", WASTE AND BIOMASS VALORIZATION, vol.1, pp.1-15, 2018

8

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Durmuş M., Uçar Y., Özoğul Y., Küley Boğa E., et al., "Seasonal Changes in Proximate Composition and Mineral-Heavy Metal Content of Pufferfish (Lagocephalus sceleratus) from Northeastern Mediterranean Sea", TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, vol.1, pp.1-14, 2018

9

Uluslararası

Küley Boğa E., Durmuş M., Uçar Y., Köşker A.R., Aksun E.T., Regenstein J.M., et al., "Combined effects of plant and cell-free extracts of lactic acid bacteria on biogenic amines and bacterial load of fermented sardine stored at 3 +/- 1 degrees C", FOOD BİOSCİENCE, vol.24, pp.127-136, 2018

10

Uluslararası

Küley E., Durmuş M., Balikçi E., Uçar Y., Regenstein J.M., Özoğul F., "Fish spoilage bacterial growth and their biogenic amine accumulation: Inhibitory effects of olive by-products", INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTİES, vol.20, pp.1029-1043, 2017

11

Uluslararası

Yazgan H., Özoğul Y., Durmuş M., Balikçi E., Gökdoğan S., Uçar Y., et al., "Effects of Oil-in-Water Nanoemulsion Based on Sunflower Oil on the Quality of Farmed Sea Bass and Gilthead Sea Bream Stored at Chilled Temperature (2 +/- 2 degrees C)", JOURNAL OF AQUATİC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, vol.26, pp.979-992, 2017

12

Uluslararası

Özyurt G., Küley Boğa E., Uçar Y., Polat A., Boğa M., "Chemical, Bioactive Properties and In-vitro Digestibility of Spray Dried Fish Silages: Comparison of Two Discard Fish (Equulites klunzingeri and Carassius gibelio) Silages", AQUACULTURE NUTRİTİON, vol.1, pp.14-20, 2017

13

Uluslararası

Özoğul Y., Yuvka İ., Uçar Y., Durmuş M., Köşker A.R., Öz M., et al., "Evaluation of effects of nanoemulsion based on herb essential oils (rosemary, laurel, thyme and sage) on sensory, chemical and microbiological quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets during ice storage", LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.75, pp.677-684, 2017

14

Uluslararası

Durmuş M., Surowka K., Özoğul F., Maciejaszek I., Tesarowicz I., Özoğul Y., et al., "The impact of gravading process on the quality of carp fillets (Cyprinus carpio): sensory, microbiological, protein profiles and textural changes", JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMİTTELSİCHERHEİT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTİON AND FOOD SAFETY, vol.12, pp.147-155, 2017

15

Uluslararası

Özoğul Y., Durmuş M., Uçar Y., Köşker A.R., Özoğul F., "The combined impact of nanoemulsion based on commercial oils and vacuum packing on the fatty acid profiles of sea bass fillets", JOURNAL OF FOOD PROCESSİNG AND PRESERVATİON, vol.1, pp.2-14, 2017

16

Uluslararası

Özyurt G., Özkütük A.S., Uçar Y., Durmuş M., Özoğul Y., "Fatty acid composition and oxidative stability of oils recovered from acid silage and bacterial fermentation of fish (Sea bass ? Dicentrarchus labrax) by-products", INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, vol.1, pp.1-22, 2017

17

Uluslararası

Özoğul Y., Durmuş M., Uçar Y., Özoğul F., Regenstein J.M., "Comparative study of nanoemulsions based on commercial oils (sunflower, canola, corn, olive, soybean, and hazelnut oils): Effect on microbial, sensory, and chemical qualities of refrigerated farmed sea bass", INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, vol.33, pp.422-430, 2016

18

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Durmuş M., Uçar Y., Ayas D., Regenstein J.M., et al., "Tetrodotoxin levels in pufferfish (Lagocephalus sceleratus) caught in the Northeastern Mediterranean Sea", FOOD CHEMISTRY, vol.210, pp.332-337, 2016

19

Uluslararası

Bensid A., Uçar Y., Bendeddouche B., Özoğul F., "Effect of the icing with thyme, oregano and clove extracts on quality parameters of gutted and beheaded anchovy (Engraulis encrasicholus) during chilled storage", FOOD CHEMISTRY, vol.145, pp.681-686, 2014

20

Uluslararası

Özoğul Y., Uçar Y., "The Effects of Natural Extracts on the Quality Changes of Frozen Chub Mackerel (Scomber japonicus) Burgers", FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, vol.6, pp.1550-1560, 2013

21

Uluslararası

Gökdoğan S., Özoğul Y., Küley E., Özoğul F., Kaçar Ç., Uçar Y., "The Influences of Natural Zeolite (cliptinolite) on Ammonia and Biogenic Amine Formation by Foodborne Pathogen", JOURNAL OF FOOD SCIENCE, vol.77, pp.M452-M457, 2012

22

Uluslararası

Ayas D., Özoğul Y., Özoğul İ., Uçar Y., "The effects of season and sex on fat, fatty acids and protein contents of Sepia officinalis in the northeastern Mediterranean Sea", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION, vol.63, pp.440-445, 2012

23

Uluslararası

Küley E., Özoğul F., Durmuş M., Gökdoğan S., Kaçar Ç., Özoğul Y., et al., "The impact of applying natural clinoptilolite (zeolite) on the chemical, sensory and microbiological changes of vacuum packed sardine fillets", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.47, pp.1977-1985, 2012

 

Diğer Dergilerde Yayımlanan Makaleler  (DGDM)

Sıra No

Yayın Tipi

Yayın Başlığı

1

Uluslararası

Ayas D., Şen Ağılkaya G., Köşker A.R., Durmuş M., Uçar Y., Bakan M., "The Chemical Composition of the Lionfish (Pterois miles, Bennett 1828), the New Invasive Species of the Mediterranean Sea", Natural and Engineering Sciences, vol.3, pp.103-115, 2018

2

Ulusal

Öz M., Dikel S., İnanan B.E. , Karaşahin T. , Durmuş M., Uçar Y., "Borik Asidin Gökkkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss)'nın Hepatosomatik ve Viserosomatik İndeks Değerleri Üzerine Etkileri", Journal of Advances in VetBio Science and Techniques, cilt.1, ss.1-9, 2017

3

Uluslararası

Yatkin K., Ayas D., Köşker A.R., Durmuş M., Uçar Y., "Seasonal Changes in the Chemical Composition of the Beadlet Anemones (Actinia equina) from Mersin Bay, Northeastern Mediterranean coast of Turkey", Natural and Engineering Sciences (NESciences), no.2, pp.11-20, 2017

4

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Ayas D., Durmuş M., Uçar Y., "Akdeniz'in Yeni Toksini: Tetrodotoksin", Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (EgeJFAS), vol.32, pp.1-1, 2015

5

Uluslararası

Özoğul Y., Küley Boğa E., Uçar Y., Özoğul F., "Antimicrobial Impacts of Essential Oils on Food Borne-Pathogens", Recent Patents on Food, Nutrition & Agriculture, no.7, pp.53-61, 2015

 

Hakemli Kongre/Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar (BILD)

Sıra No

Yayın Tipi

Yayın Başlığı

1

Uluslararası

Özyurt G., Gayde Ç., Uçar Y., Durmuş M., Aksun E.T., Küley Boğa E., "Frankfurther Production with Pony Fish (Equulites klunzingeri) Protein Isolates and Determination of Chemical, Sensorial and Microbiological Changes During Shelf-life", 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 12-15 Temmuz 2018, pp.35-35 

2

Uluslararası

Durmuş M., Özoğul Y., Uçar Y., Köşker A.R., Küley Boğa E., Özoğul F., "Significance of Nanoemulsion for Seafood Safety ", 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 12-15 Temmuz 2018, pp.90-90

3

Uluslararası

Uçar Y., Özoğul F., Durmuş M., Köşker A.R., Küley Boğa E., Özoğul Y., "The Applications of Organic Acids on Seafood Biopreservation", 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 12-15 Temmuz 2018, pp.108-108

4

Uluslararası

Özyurt G., Gayde Ç., Özoğul Y., Uçar Y., Durmuş M., Aksun E.T., et al., "Chicken Frankfurther Production with Fish (Equulites klunzingeri) Protein Isolates and Determination of Nutritional Quality ", 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 12-15 Temmuz 2018, pp.82-82

5

Uluslararası

Özoğul F., Uçar Y., Durmuş M., Köşker A.R., Küley Boğa E., Özoğul İ., et al., "The Function of Sugar Beet Peel Extract on the In Vitro Biogenic Amine Production by Food Borne Pathogens ", 2nd INTERNATIONAL CONGRESS ON FISHERIES and AQUATIC RESEARCH , NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 12-15 Temmuz 2018, pp.31-31

6

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul Y., Uçar Y., Durmuş M., Özoğul F., "Tetrodotoxin (TTX) Producing Bacteria in the Marine Ecosystem", 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 12-15 Temmuz 2018, pp.66-66

7

Uluslararası

Özyurt G., Durmuş M., Uçar Y., Özkütük A.S., Özoğul Y., "The impact of the addition of fish protein isolate on the oxidative stability of microencapsulated anchovy fish oil (Engraulis encrasicolus)", 2nd International Congress on Advances in Bioscience and Biotechnology, Podgorica, KARADAĞ, 26-30 Haziran 2018, pp.1-1

8

Uluslararası

Yazgan H., Küley Boğa E., Durmuş M., Uçar Y., Köşker A.R., Özoğul F., et al., "The inhibitory impact of Enterococcus gallinarum and Lactobacillus plantarum on bacterial growth and biogenic amine accumulation in fermented striped piggy", 7th International Molecular Biology and Biotechnology, KONYA, TÜRKIYE, 25-27 Nisan 2018, pp.157-157

9

Uluslararası

Özyurt G., Durmuş M., Uçar Y., Özkütük A.S., Özoğul Y., "Physical properties of microencapsulated anchovy fish oil with discard fish protein isolate", 7th International Molecular Biology and Biotechnology, KONYA, TÜRKIYE, 25-27 Nisan 2018, pp.18-18

10

Uluslararası

Küley Boğa E., Özoğul Y., Yazgan H., Durmuş M., Uçar Y., Köşker A.R., "Antimicrobial activity of nanoemulsion based on different plant oil against fish spoilage bacteria", 7th International Molecular Biology and Biotechnology, KONYA, TÜRKIYE, 25-27 Nisan 2018, pp.17-17

11

Uluslararası

Özkütük A.S., Özyurt G., Küley Boğa E., Durmuş M., Uçar Y., Özoğul F., "Inhibition effects of phenolic compounds on biogenic amines formation by spoilage and pathogenic bacteria in ornithine decarboxylase broth", 7th International Molecular Biology and Biotechnology, KONYA, TÜRKIYE, 25-27 Nisan 2018, pp.138-138

12

Uluslararası

Özoğul F., Uçar Y., Durmuş M., Köşker A.R., Özoğul İ., Yazgan H., "Nisin as a natural antimicrobial and food additive in seafood industry ", The 4 th International Symposium on ?Traditional Foods from Adriatic to Caucasus?, Kyrenia, KUZEY KIBRIS TÜRK CUM., 19-21 Nisan 2018, pp.352-352

13

Uluslararası

Özoğul Y., Köşker A.R., Özoğul İ., Uçar Y., Özoğul F., Polat A., "NOVEL METHODS FOR SEAFOOD PROCESSING", The 4 th International Symposium on ?Traditional Foods from Adriatic to Caucasus?, Kyrenia, KUZEY KIBRIS TÜRK CUM., 19-21 Nisan 2018, pp.113-113

14

Uluslararası

Özyurt G., Durmuş M., Özyurt C.E., Uçar Y., Özkütük A.S., Özoğul Y., "The effects of addition of fish protein isolate on the nutritive value of microencapsulated anchovy fish oil (Engraulis encrasicolus) ", The 4 th International Symposium on ?Traditional Foods from Adriatic to Caucasus?, Kyrenia, KUZEY KIBRIS TÜRK CUM., 19-21 Nisan 2018, pp.129-129

15

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Ayas D., Durmuş M., Uçar Y., Özoğul Y., "Metal Levels in Three Puffer Fish Species Caught from Mersin Bay", International Symposium on Pufferfish, MUĞLA, TÜRKIYE, 13-14 Ekim 2017, pp.16-16

16

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Durmuş M., Uçar Y., Özoğul Y., Ayas D., "Proximate Composition and Fatty Acid Profile of Puffer Fish (Lagocephalus sceleratus ) Caught From Mersin Bay", International Symposium on Pufferfish, MUĞLA, TÜRKIYE, 13-14 Ekim 2017, pp.30-30

17

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Durmuş M., Uçar Y., Özoğul Y., Ayas D., "Tetrodotoxin (TTX) levels of Torquigener flavimaculosus (Hardy & Randall, 1983) caught in the Northeastern Mediterranean Sea", International Symposium on Pufferfish, MUĞLA, TÜRKIYE, 13-14 Ekim 2017, pp.14-14

18

Uluslararası

Aydin M., Durmuş M., Ayas D., Özoğul Y., Uçar Y., Köşker A.R., et al., "Gender and Season Variables on the Proximate Composition and Metal Levels of Warty Crab", II. Uluslararası Iğdır Sempozyumu?na (IGDIRSEMP 2017), IĞDIR, TÜRKIYE, 9-11 Ekim 2017, pp.1-1

19

Uluslararası

Özyurt G., Küley Boğa E., Uçar Y., Durmuş M., Özoğul F., "Balık (Caracius gibelio) silajlarında laktik asit bakteri suşlarının biyojenik amin oluşumu üzerine etkileri", 2nd International Science Symposium, Tiflis, GURCISTAN, 5-8 Eylül 2017, pp.181-181

20

Uluslararası

Özoğul Y., Takadaş F. , Durmuş M., Uçar Y., Özyurt G., Köşker A.R., et al., "The Effects of Extraction Methods on Fat Content and Fatty Acid Profiles of Marine Fish Species", ICFPSFS 2017: 19th International Conference on Food Product Safety in Food Science, Barselona, ISPANYA, 27 Temmuz - 28 Ağustos 2017, vol.19, no.7, pp.2431-2431

21

Uluslararası

Yazgan H., Özoğul Y., Durmuş M., Küley Boğa E., Uçar Y., "Effects of Oil-in-Water Nanoemulsıon on The Qualıty of Farmed Sea Bass and Gilthead Sea Bream Stored at Chilled Temperature (2±2 OC) ", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 15-17 Mayıs 2017, pp.214-214

22

Uluslararası

Durmuş M., Özoğul Y., Uçar Y., Köşker A.R., Özoğul İ., "The Effects of Gravading Process and Vaccum Packing on The Fatty Acid Profile of Carp Fıilets (Cyprinus carpio)", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 15-17 Mayıs 2017, pp.1157-1157

23

Uluslararası

Özyurt G., Özkütük A.S., Uçar Y., Küley Boğa E., Özoğul F., "Organic Acid Concentrations in Acid and Fermented Fish Silage Made from Equulites klunzingeri", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 15-17 Mayıs 2017, pp.211-211

24

Uluslararası

Durmuş M., Küley Boğa E., Uçar Y., Köşker A.R., Özoğul F., "The Impact of Plant and Bacterial Cell Free Extracts on Ammonia and Biogenic Amine Formation in Fermented Sardine Fillets ", Özyurt G., Özkütük A.S., Uçar Y., Küley Boğa E., Özoğul F., "Organic Acid Concentrations in Acid and Fermented Fish Silage Made from Equulites klunzingeri", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 15-17 Mayıs 2017, pp.211-211 , NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 15-17 Mayıs 2017, pp.600-600

25

Uluslararası

Özyurt G., Özkütük A.S., Uçar Y., Polat A., Özoğul Y., "Fatty Acid Profiles of Oils Extracted from Fish Silage Treated with Formic Acid and Different Bacteria Strains ", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 15-17 Mayıs 2017, pp.443-443

26

Uluslararası

Çeliktaş V., Otu H., Uçar Y., Düzenli S., "INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF LAURUS NOBILIS ESSENTIAL OILS", First International Congress on Medical and Aromatic Plants, KONYA, TÜRKIYE, 9-12 Mayıs 2017, pp.739-739

27

Uluslararası

Özyurt G., Özkütük A.S., Uçar Y., Polat A., Küley Boğa E., "Determination Of Organic Acid Concentrations In Wet And Spray- Dried Fish Silage Prepared With Lactic Acid Bacteria", International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, MACARISTAN, 3-7 Mayıs 2017, pp.144-144

28

Uluslararası

Özyurt G., Özkütük A.S., Uçar Y., Durmuş M., "QUALITY EVALUATION OF FISH OILS EXTRACTED FROM SILAGE TREATED WITH FORMIC ACID AND DIFFERENT BACTERIA STRAINS", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.202-203

29

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Özoğul Y., Uçar Y., Durmuş M., Ayas D., et al., "DISTRIBUTION OF TETRODOTOXIN (TTX) LEVELS IN PUFFERFISH (Lagocephalus sceleratus) FROM DIFFERENT REGION OF THE WORLD", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.499-500

30

Uluslararası

Yavuzer M.N., Yavuzer E., Boğa E., Durmuş M., Uçar Y., Gayde Ç., et al.,"THE EFFECT OF SAFFLOWER AND BITTER MELON EXTRACTS ON BIOGENIC AMINE FORMATION OF FISH SPOILAGE BACTERIA", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.505-506

31

Uluslararası

Özoğul F., Uçar Y., Durmuş M., Köşker A.R., Küley Boğa E., "ANTIMICROBIAL EFFECTS OF LACTIC, FUMARIC, SUCCINIC AND ORTO-PHOSPHORIC ACID ON GROWTH OF FISH SPOILAGE BACTERIA AND COMMON FOOD-BORNE PATHOGEN", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.518-519

32

Uluslararası

Polat A., Özoğul F., Uçar Y., "INHIBITION EFFECTS OF CARVACROL ON BIOGENIC AMINES FORMATION BY COMMON FOOD-BORNE PATHOGENS IN ARGININE DECARBOXYLASE BROTH", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.516-517

33

Uluslararası

Küley F., Uçar Y., Köşker A.R., Aksun E.T., Özoğul F., "INVESTIGATION OF EFFECTS OF SUMAC, CUMIN, BLACK PEPPER, RED PEPPER EXTRACTS ON AMMONIA AND BIOGENIC AMINE PRODUCTION OF FOOD-BORNE PATHOGENS", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.514-515

34

Uluslararası

Özyurt G., Küley E., Uçar Y., Özoğul F., "ORGANIC ACID ACCUMULATION IN ACID AND FERMENTED FISH SILAGE MADE FROM FISH PROCESSING WASTE", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.507-508

35

Uluslararası

Özyurt G., Küley Boğa E., Uçar Y., Özoğul F., "Organic acid accumulation in acid and fermented fish silage made from fish processing waste", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.507-507

36

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Özoğul Y., Uçar Y., Durmuş M., Ayas D., et al., "Distribution of tetrodotoxin (TTX) levels in pufferfish (Lagocephalus sceleratus) from different region of the world", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.499-499

37

Uluslararası

Yavuzer N. , Yavuzer E. , Küley Boğa E., Durmuş M., Uçar Y., Gayde Ç., et al.,"The effect of safflower and bitter melon extracts on biogenic amine formation of fish spoilage bacteria ", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), ANTALYA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2016, pp.505-505

38

Uluslararası

Aksun E.T., Durmuş M., Uçar Y., Köşker A.R., "The Effect of Extraction Methods on the Textural Structure of Gelatin from Frigate Mackerel (Auxis thazard) Skins", 2nd Congress on Food Structure & Design, ANTALYA, TÜRKIYE, 26-28 Ekim 2016, pp.68-68

39

Uluslararası

Korkmaz F., Arslan A. , Özoğul F., Özoğul Y., Atamanalp M. , Kocaman E.M. , et al.,"SENSORY AND CHEMICAL CHANGES IN CARP (Cyprinus carpio L., 1758) FILLETS MARINATED WITH SUNFLOWER OIL, SUNFLOWER OIL PLUS POMEGRANATE SAUCE AND SUNFLOWER OIL PLUS PLUM SAUCE DURING STORAGE AT +4OC FOR 1 MONTH", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.164-164

40

Uluslararası

Küley Boğa E., Boğa M., Durmuş M., Uçar Y., Köşker A.R., "THE EFFECTS OF CELL FREE EXTRACT OF Lactobacillus plantarum AND Pediococcus acidolactici ALONE OR IN COMBINATION WITH THYME AND LAUREL EXTRACTS ON MICROBIOLOGICAL AND CHEMICAL QUALITY OF FERMENTED SARDINE", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.1-1

41

Uluslararası

Özoğul F., Durmuş M., Uçar Y., Küley Boğa E., Özoğul Y., Yazgan H., et al.,"INHIBITION IMPACTS OF ORGANIC ACIDS (LACTIC, FUMARIC, SUCCINIC AND ORTO-PHOSPHORIC) ON BIOGENIC AMINES FORMATION BY SPOILAGE BACTERIA AND COMMON FOOD-BORNE PATHOGENS", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.1-1

42

Uluslararası

Özoğul F., Uçar Y., Durmuş M., Köşker A.R., "THE EFFECTS OF ORGANIC ACIDS ON BIOGENIC AMINE PRODUCTION BY FISH SPOILAGE AND FOOD BORNE PATHOGENS IN TYROSINE DECARBOXYLASE BROTH", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.1-1

43

Uluslararası

Durmuş M., Özoğul Y., Uçar Y., "ANTIMICROBIAL AND ANTIOXIDANT EFFECTS OF NANOEMULSIONS BASED ON HERB OILS (ROSEMARY, LAUREL, THYME AND SAGE) ON THE QUALITY OF RAINBOW TROUT", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.1-1

44

Uluslararası

, Özoğul F., Durmuş M., Uçar Y., Özoğul İ., "THE HEALTH RISK OF TETRODOTOXIN IN MEDITERRANEAN SEA", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.1-1

45

Uluslararası

Küley Boğa E., Boğa M., Durmuş M., Uçar Y., Köşker A.R., "THE EFFECTS OF CELL FREE EXTRACT OF Lactobacillus plantarum AND Pediococcus acidolactici ALONE OR IN COMBINATION WITH THYME AND LAUREL EXTRACTS ON MICROBIOLOGICAL AND CHEMICAL QUALITY OF FERMENTED SARDINE", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.1-1

46

Uluslararası

Köşker A.R., Uçar Y., Durmuş M., Ayas D., Yatkin K., "Seasonal Changes in the Chemical Composition of the Beadlet Anemones (Actinia equina Linneaus,1758) from Mersin Bay in the Northeastern Mediterranean Sea", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.1-1

47

Uluslararası

Durmuş M., Özoğul Y., Uçar Y., Köşker A.R., "THE EFFECTS OF NANOEMULSIONS ON FATTY ACID PROFILES OF VACUUMED PACKED SEA BASS AT 2±2°C", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.1-1

48

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Uçar Y., Durmuş M., Ayas D., Özoğul Y., "THE POTENTIAL BENEFITS AND HARMS OF TETRODOTOXIN", INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCES IN VETERINARY SCIENCES AND TECHNICS (ICAVST), Saraybosna, BOSNA HERSEK, 25-29 Ağustos 2016, pp.147-147

49

Uluslararası

Durmuş M., Özoğul Y., Uçar Y., Köşker A.R., Öz M., "EFFECTS OF NANOEMULSIONS ON FOOD-BORNE PATHOGENS", INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCES IN VETERINARY SCIENCES AND TECHNICS (ICAVST), Saraybosna, BOSNA HERSEK, 25-29 Ağustos 2016, pp.146-146

50

Uluslararası

Uçar Y., Köşker A.R., Durmuş M., Özoğul F., "BIOPRESERVATIVE PROPERTIES (BACTERIOCINS) OF LACTIC ACID BACTERIA", INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCES IN VETERINARY SCIENCES AND TECHNICS (ICAVST), Saraybosna, BOSNA HERSEK, 25-29 Ağustos 2016, pp.155-155

51

Uluslararası

Özyurt G., Uçar Y., Özoğul Y., "THE COMPARISON OF THE FATTY ACID COMPOSITIONS OF FISH SILAGE OILS PREPARED FROM FISH WASTE TREATED WITH FORMIC ACID AND DIFFERENT BACTERIA STRAINS", INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCES IN VETERINARY SCIENCES AND TECHNICS (ICAVST), Saraybosna, BOSNA HERSEK, 25-29 Ağustos 2016, pp.70-70

52

Uluslararası

Eser N. , Büyüknacar H.S., Öztürk Ö., Uçar Y., Göçmen C., Kumcu E., " The effects of Ferula eleaochytris root extract on erectile dysfunction in diabetic rats", 7th European Congress of Pharmacology (EPHAR), İSTANBUL, TÜRKIYE, 26-30 Haziran 2016, pp.354-604

53

Ulusal

Durmuş M., Özoğul Y., Küley Boğa E., Öz M., Köşker A.R., Uçar Y., et al., "SU ÜRÜNLERİNDE PESTİSİT KALINTISI VE İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ", ULUSAL TARIM KONGRESİ, AFYON, TÜRKIYE, 29-31 Ekim 2015, ss.1-1

54

Uluslararası

Özoğul Y., Durmuş M., Uçar Y., Köşker A.R., Ayas D., Yazgan H., "The effects of nanoemulsions based on commercial oils (sunflower, canola, The effects of nanoemulsions based on commercial oils (sunflower, canola, corn, olive, soybean, and hazelnut oils) on the fatty acid compositions of farmed sea bass stored at 2±2 oC ", TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting) , Nantes, FRANSA, 12-15 Ekim 2015, pp.1-1

55

Uluslararası

Özoğul Y., Durmuş M., Balikçi E., Ayas D., Gökdoğan S., Uçar Y., "The effects of nanoemulsions based on commercial oils (sunflower, canola, corn, olive, soybean, and hazelnut oils) on sensory, chemical and microbial quality of frozen sea bass fillets ", TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting) , Nantes, FRANSA, 12-15 Ekim 2015, pp.1-1

56

Uluslararası

Özyurt G., Özoğul Y., Özkütük A.S., Özyurt C.E., Ergüven M., Uçar Y., "Fatty acid compositions of cyprinid fish oils (Carassius gibelio) extracted from silage treated with formic acid and different bacteria strains", 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, FRANSA, 12-15 Ekim 2015, pp.1-1

57

Uluslararası

Özyurt G., Özoğul Y., Özkütük A.S., Özyurt C.E., Ergüven M., Uçar Y., "Fatty acid compositions of cyprinid fish oils (Carassius gibelio) extracted from silage treated with formic acid and different bacteria strains ", TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting) , Nantes, FRANSA, 12-15 Ekim 2015, pp.1-1

58

Uluslararası

Köşker A.R., Uçar Y., Ayas D., Özoğul F., Durmuş M., Özoğul Y., "Seasonal and sexual changes of chemical composition in puffer fish (Lagocephalus sceleratus) caught from Northeastern Mediterranean", TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting) , Nantes, FRANSA, 12-15 Ekim 2015, pp.1-1 

59

Uluslararası

Durmuş M., Özoğul Y., Küley Boğa E., Ayas D., Özoğul F., Uçar Y., "The effects of nanoemulsions based on commercial oils on biogenic amine concentration of refrigerated farmed sea bass ", TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting) , Nantes, FRANSA, 12-15 Ekim 2015, pp.1-1

60

Ulusal

Öztürk Ö., Eser N., Büyüknacar H.S., Uçar Y., Kumcu E., Önder S., et al.,"Sıçan prostat ve vas deferens düz kasları üzerinde ferula elaeochytris (çakşır) kök ekstresinin etkisi", Türk Farmakoloji Derneği 23. Ulusal Farmakoloji Kongresi, (7. Klinik Farmakoloji Sempozyumu, 6. Klinik Toksikoloji Sempozyumu) , ANKARA, TÜRKIYE, 7-10 Eylül 2015, ss.174-174

61

Ulusal

Durmuş M., Özoğul Y., Köşker A.R., Uçar Y., Ayas D., Aydın M., "Karadeniz?de Avlanan Mullus barbatus'un Kas Doku Metal Düzeylerindeki Eşeye ve Mevsime Bağlı Değişimlerin İncelenmesi", 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İZMİR, TÜRKIYE, 1-4 Eylül 2015, ss.1-1

62

Ulusal

Köşker A.R., Özoğul F., Özoğul Y., Ayas D., Durmuş M., Uçar Y., "Balon Balığının (Lagocephalus sceleratus Gmelin, 1789) Farklı Dokularındaki Tetrodotoksin (TTX) Düzeylerinin Eşeysel ve Mevsimsel Açıdan Araştırılması", 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İZMİR, TÜRKIYE, 1-4 Eylül 2015, ss.1-1

63

Ulusal

Durmuş M., Özoğul Y., Küley Boğa E., Köşker A.R., Uçar Y., Öz M., et al., "Nanoteknolojinin Gıda Endüstrisinde Uygulanması", 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İZMİR, TÜRKIYE, 1-4 Eylül 2015, ss.1-1

64

Ulusal

Uçar Y., Durmuş M., Köşker A.R., Özoğul F., Ayas D., Bakan M., "Gıda Zehirlenmelerine Neden Olan Su Ürünleri Kaynaklı Bakteriyel Patojenik Mikroorganizmalar", 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İZMİR, TÜRKIYE, 1-4 Eylül 2015, ss.1-1

65

Ulusal

Özoğul Y., Durmuş M., Ayas D., Uçar Y., Yazgan H., Özoğul F., "Bitkisel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Vakum Paketlenerek Soğukta Depolanan Levreklerin (Dicentrarchus Labrax ) Yağ Asidi Profiline Etkisi", 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İZMİR, TÜRKIYE, 1-4 Eylül 2015, ss.1-2

66

Ulusal

Uçar Y., Yuvka İ., Özoğul Y., Durmuş M., Balikçi E., Gökdoğan S., et al., "Bitki Esansiyel Yağları Kullanılarak Hazırlanan Nanoemülsiyonların Buzda Depolanan Alabalık (Oncorhynchus Mykiss) Filetosu Üzerine Duyusal, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Etkileri", İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, NEVŞEHİR, TÜRKIYE, 28-30 Nisan 2015, cilt.1, ss.1-1

67

Uluslararası

Özoğul Y., Durmuş M., Özoğul F., Küley Boğa E., Uçar Y., Yazgan H., "The Effects Of Nanoemulsions Based On Commercial Oils (Sunflower, Canola, Corn, Olive, Soybean And Hazelnut Oils) For The Quality Of Farmed Sea Bass At 2±2oc", ICFEB 2015 : 17th International Conference on Food Engineering and Biotechnology, Prag, CEK CUM., 23-24 Mart 2015, pp.1207-1207

68

Uluslararası

Küley Boğa E., Durmuş M., Balikçi E., Özyurt G., Uçar Y., Küley F., Özoğul F., Özoğul Y., "Ammonia And Biogenic Amine Production Of Fish Spoilage Bacteria: Affected By Olive Leaf, Olive Cake And Black Water", ICFEB 2015 : 17th International Conference on Food Engineering and Biotechnology, Prag, CEK CUM., 23-24 Mart 2015, pp.1201-1205

69

Uluslararası

Uçar Y., Özoğul F., Durmuş M., Özoğul Y., Köşker A.R., Küley Boğa E., et al., "Purification of Eicosapentaenoic Acid (EPA) and Docosahexaenoic Acid (DHA) from Fish Oil Using HPLC Method and Investigation of Their Antibacterial Effects on Some Pathogenic Bacteria", ICFEB 2015 : 17th International Conference on Food Engineering and Biotechnology, Prag, CEK CUM., 23-24 Mart 2015, pp.1206-1206

70

Uluslararası

Uçar Y., Özoğul F., Kaçar Ç., Gökdoğan S., Küley F., "The Inhibition Effect Of Carvacrol On Ammonia And Biogenic Amine Production By Common Food Borne Pathogens", 2nd International Congress on Food Technology, AYDIN, TÜRKIYE, 5-7 Kasım 2014, pp.221-221

71

Uluslararası

Uçar Y., Durmuş M., Özoğul F., Çetinkaya A., Balıkçı E., "Effect Of Thymol, Eugenol, Alpha-Terpineol And Carvacrol On Shelf Life Of Anchovy Fillets Stored ", 2nd International Congress on Food Technology, AYDIN, TÜRKIYE, 5-7 Kasım 2014, pp.223-223

72

Uluslararası

Uçar Y., Özoğul Y., Durmuş M., Küley Boğa E., Balıkçı E., Gökdoğan S., Yuvka İ., "Effects Of Natural Extracts On Fatty Acid Profile Of Fish Ball (Scomber Scomber) During Frozen Storage (-18oc)", FABA 2014: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, TRABZON, TÜRKIYE, 25-27 Eylül 2014, pp.485-485

73

Uluslararası

Köşker A.R., Özoğul F., Durmuş M., Ayas D., Uçar Y., "Changes in Sexual and Seasonal Variation in Tetrodotoxin (Ttx) Levels in Puffer Fish (Lagocephalus sceleratus) Caught from Mersin Gulf", FABA 2014: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, TRABZON, TÜRKIYE, 25-27 Eylül 2014, pp.468-468

74

Uluslararası

Uçar Y., Özoğul Y., Küley Boğa E., Durmuş M., Köşker A.R., Aydın M., et al., "Investigation of the Seasonal Variations of Proximate and Fatty Acid Profile in the Bivalve Mollusc (Scapharca inaequivalvis) from Black Sea", FABA 2014: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, TRABZON, TÜRKIYE, 25-27 Eylül 2014, pp.500-500

75

Uluslararası

Uçar Y., Özoğul F., Durmuş M., Yavuzer E., Gökdoğan S., Yavuzer M.N., "Effect Of Ice Treated With Potato, Sweet Potato, Sugar Beet And Red Beet Peel Extract On Quality Parameters Of Rainbow Trout (Oncorhynchus Mykiss) Fillets ", FABA 2014: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, TRABZON, TÜRKIYE, 25-27 Eylül 2014, pp.510-510

76

Uluslararası

Uçar Y., Aydin M., Durmuş M., Karadurmuş U., Özoğul Y., Öz M., et al., "The Effects of Season and Gender on The Proximate And Fatty Acid Profile of Male and Female Warty Crab (Eriphia Verrucosa) From Black Sea", 40th CIESM Congress , MARSEILLE, FRANSA, 28 Ekim - 1 Kasım 2013, pp.1-1

77

Ulusal

Uçar Y., Özoğul Y., Küley Boğa E., Gökdoğan S., Balikçi E., Yazgan H., "Esansiyel Yağların Biyoaktif Bileşenleri Ve Gıda Kaynaklı Patojenler Üzerine Antimikrobiyal Etkileri", XVII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İSTANBUL, TÜRKIYE, 3-6 Eylül 2013, ss.989-8998

78

Ulusal

Uçar Y., Küley Boğa E., Boğa M., Balikçi E., Gökdoğan S., Yazgan H., "Zeytin Yağı Yan Ürünlerinin Hamsi Etinden İzole Edilen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkileri", XVII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İSTANBUL, TÜRKIYE, 3-6 Eylül 2013, ss.358-358

79

Uluslararası

Uçar Y., Savaş S., Özoğul F., "Effects Of L-Carnitine Enrichment On The L-Carnitine Bio-Endogen Of The Marine Rotifer Brachionus Plicatilis And The Clodecerans (Daphnia Magna, Daphnia Lomgispina And Moina Micrura)", Aquaculture Europe 2013 , Trondheim, NORVEÇ, 9-12 Ağustos 2013, pp.1-1

80

Uluslararası

Uçar Y., Özoğul F., Houicher A., Küley Boğa E., "Production Of Histamine And Tyramine By Bacteria Isolated From Spoiled Sardine (Sardina Pilchardus)", Aquaculture Europe 2013 , Trondheim, NORVEÇ, 9-12 Ağustos 2013, pp.1-1

81

Uluslararası

Uçar Y., Toy N., Özoğul Y., Özoğul F., Öz M., Yazgan H., "The Influence Of The Cell Free Solution Of Lactic Acid Bacteria On Tyramine Production By Food Borne-Pathogenes In Tyrosine Decarboxylase Broth", Aquaculture Europe 2013 , Trondheim, NORVEÇ, 9-12 Ağustos 2013, pp.5-6

82

Uluslararası

Uçar Y., Toy N., Özoğul F., Özoğul Y., Balikçi E., Durmuş M., "Cell-Free Solution From Lactic Acid Bacteria On The Growth And Biogenic Amine Formation By Food Borne-Pathogenes In Histidine Amino Acid Decarboxylase Broth", Aquaculture Europe 2013 , Trondheim, NORVEÇ, 9-12 Ağustos 2013, pp.1-1

83

Ulusal

Uçar Y., Küley Boğa E., Özoğul F., Durmuş M., Özoğul İ., Balikçi E., Gökdoğan S., "Aromatik Bitki Yağlarının Vakum Paketlenmiş Fermente Balık Filetosu Üzerindeki Mikrobiyolojik Ve Kimyasal Etkileri", Çukurova Üniversitesi, Proje Paylaşım Etkinliği, ADANA, TÜRKIYE, 24-24 Ocak 2013, ss.1-1

84

Ulusal

Uçar Y., Özoğul Y., "Hayvansal Ve Bitkisel Kökenli Kaynaklardan Esansiyel Yağ Asitlerinin Elde Edilmesi", Çukurova Üniversitesi, Proje Paylaşım Etkinliği, ADANA, TÜRKIYE, 24-24 Ocak 2013, ss.1-1

85

Uluslararası

Uçar Y., Özoğul F., Küley Boğa E., Gökdoğan S., Durmuş M., Balikçi E., Kaçar Ç., Yazgan H., Özoğul İ., Öz M., "The Effects Of Natural Zeolite On Fatty Acids Profile Of Mediterranean Sardine Fillets", First National Workshop on Marine Biotechnoloy and Genomics, MUĞLA, TÜRKIYE, 24-25 Mayıs 2012, pp.1-1

86

Uluslararası

Uçar Y., Küley Boğa E., Özoğul F., Balikçi E., Durmuş M., Gökdoğan S., "Biogenic Amine Production Ability Of Lactic Acid Bacteria In European Barracuda, Common Pandora, Striped Mullet Infusion Broth", First National Workshop on Marine Biotechnoloy and Genomics, MUĞLA, TÜRKIYE, 24-25 Mayıs 2012, pp.1-1

87

Ulusal

Uçar Y., Küley Boğa E., Özoğul F., Durmuş M., "Doğal Zeolitin Vakum Paketlenmiş Sardalya Filetolarındaki Antimikrobiyal Ve Antioksidan Etkileri", XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, ANTALYA, TÜRKIYE, 25-27 Ekim 2011, ss.4-4

88

Ulusal

Uçar Y., Gökdoğan S., Küley Boğa E., Özoğul Y., Özoğul F., Kaçar Ç., "Klinoptilolitin Gram Pozitif Bakterilerin Amonyak Ve Biyojen Amin Üretimine Etkisi", XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, ANTALYA, TÜRKIYE, 25-27 Ekim 2011, ss.4-4

89

Ulusal

Uçar Y., Özoğul Y., Özoğul F., Küley Boğa E., Ayas D., Balikçi E., Yazgan H., "Ön-Pişirilmiş Ve Vakum Paketlenmiş Yengeç Eti Kalitesine Baharatların Etkileri", XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, ANTALYA, TÜRKIYE, 25-27 Ekim 2011, ss.1-1

90

Ulusal

Uçar Y., Özoğul Y., Balikçi E., Kaçar Ç., Gökdoğan S., Yazgan H., Küley Boğa E., Kenar M., Ayas D., Şimşek A., "Doğal Antioksidan (Kekik, Yeşil Çay, Adaçayı Ve Defne) Ekstraktının Kıyılmış Kolyoz Etinden (Scomber Japonicus) Hazırlanan Burgerlerin Raf Ömrüne Etkileri", XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, ANTALYA, TÜRKIYE, 25-27 Ekim 2011, ss.1-1

91

Uluslararası

Uçar Y., Gökdoğan S., Özoğul Y., Özoğul F., Küley Boğa E., Kaçar Ç., Ayas D., "The Influences Of Natural Zeolite (Cliptinolite) On Ammonia And Biogenic Amine Formation By Food-Borne Pathogen", 41th Annual WEFTA Meetting, Gothenburg, ISVEÇ, 27-30 Eylül 2011, pp.1-1

92

Uluslararası

Uçar Y., Özoğul Y., Küley Boğa E., Özoğul F., Balikçi E., Ayas D., "The Effects Of Natural Antioxidant Extracts (Thymus, Green Tea, Sage And Laurel) On The Biogenic Amine Contents Of Fish Burgers Made From Minced Chub Mackerel (Scomber Japonicus)", 41th Annual WEFTA Meetting, Gothenburg, ISVEÇ, 27-30 Eylül 2011, pp.1-1

Eğitim Bilgileri

Derecesi

Üniversite/Kurum

Birim

Bölüm/Bilim Dalı

Yıl

Doktora

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü

Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı

2014-2018

Yüksek Lisans

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü

Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı

2010-2013

Lisans

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Su Ürünleri Fakültesi

Su Ürünleri Mühendisliği

2005-2009

Lisans Çift Anadal

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Fen Edebiyat Fakültesi

Biyoloji Bölümü

2005-2009

 

 

Yaptığı Tezler 

Tezin Türü

Kurum Adı

Tezin Adı/Tanımı

Yıl

Doktora

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

FARKLI KONSANTRASYONLARDA KULLANILAN NİSİNİN SOĞUKTA (4±2oC) VE VAKUM PAKETLENEREK DEPOLANAN LEVREK FİLETOLARININ (Dicentrarchus labrax, Linnaeus, 1758) KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ

2018

Yüksek Lisans

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

BALIK YAĞINDAKİ EİKOSAPENTAENOİK ASİT (EPA) VE DOKOSAHEKSAENOİK ASİT (DHA)'İN YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ (HPLC) YÖNTEMİ İLE SAFLAŞTIRILMASI VE BAZI PATOJENİK BAKTERİLER ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ

2013

 

 

 

Desteklenen Projeler

Proje Türü

Proje Adı

Görevi

Süre(Ay)

Bütcesi

Yıl

BAP Diğer

Balık (Caracius gibelio)silajlarında laktik asit bakteri suşlarının biyojenik amin oluşumu üzerine etkileri

Araştırmacı

12

5000 TL

Devam Ediyor

Diğer Kamu Kuruluşlarınca Desteklenen

Balon Balığı (Lagocephalus sceleratus) nın Ülkemiz Kıyılarında Yayılım Alanları, Biyolojisi ve Tetrodotoksin Düzeylerinin Belirlenmesi, Olası Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması ve Aslan Balığının Ege Denizi ve Akdeniz de Yayılım Alanlarının Belirlenmesi

Araştırmacı

24

145,98 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Balon Balıklarından İzole Edilen Bakterilerin Balık İnfüzyon Sıvıları İçerisindeki Tetrodotoksin TTX Üretimlerinin İncelenmesi

Araştırmacı

12

11987,77 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Determination of organic acid concentrations in wet and spraydried fish silage prepared with lactic acid bacteria

Araştırmacı

12

5000 TL

Devam Ediyor

BAP Doktora

Doğu Akdeniz Kıyılarında Yaşayan Lagocephalus Cinsi Balon Balıklarının Besin Bileşenleri Tetrodotoksin TTX ve Ağır Metal Düzeyleri Açısından İncelenmesi

Araştırmacı

24

13999,24 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Antimikrobiyal Etkileri

Araştırmacı

24

5000 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Gıda Kaynaklı Su Ürünleri Patojen ve Bozucu Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin İncelenmesi

Araştırmacı

24

39922,5 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Farklı Ekstraksiyon Metotlarının Balık Yağ Verimine ve Yağ Asit Profiline Etkileri

Araştırmacı

20

49528,5 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Farklı Oranlarda Zeytin Yağı Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Soğukta Depolanan Alabalık Filetoları Üzerindeki Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkilerinin Araştırılması

Araştırmacı

24

11999,55 TL

Devam Ediyor

BAP Y.Lisans

Gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) bor destekli yemlerle beslenmesinin büyüme performansına ve vücut besin bileşenleri üzerine etkileri

Araştırmacı

12

6964,1 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Gümüşi havuz balığından Caracius gibelio asit ve enzimatik hidroliz yöntemleriyle üretilen balık protein hidrolizatlarının biyokimyasal fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi

Araştırmacı

24

11999,81 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Ultrasonik Homojenizatör (Sonikatör) Bakım ve Onarımı

Araştırmacı

6

5994,4 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin (Nisin, Sakein ve Pediocin) Karakterizasyonu ve Bakteriyel Biyojen Amin Üretimine Etkilerinin İncelenmesi

Araştırmacı

24

49999,36 TL

Devam Ediyor

BAP Doktora

Mersin Körfezi'ndeki (Kuzey Doğu Akdeniz) Bazı Ekonomik Su Ürünlerinin Organik Klorlu Pestisit ve Ağır Metal Kirlilik Düzeylerinin Araştırılması

Araştırmacı

24

17963,36 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Prevention of toxin production by lactic acid bacteria (Toksin üretiminin laktik asit bakteriler tarafından önlenmesi)

Araştırmacı

24

24999,24 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Propolis etanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve balık kalitesi üzerine etkisi

Araştırmacı

18

11998,88 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Soğutmalı santrifüj cihazı motor bakım ve onarımı

Araştırmacı

12

5084,74 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

The Elemination of Toxins Using Organic Acids (Organik Asit Kullanarak Toksinlerin Eleminasyonu)

Araştırmacı

24

11999,78 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Ultra düşük sıcaklık derin dondurucu cihazı bakım onarımı

Araştırmacı

12

6000 TL

Devam Ediyor

BAP Diğer

Yüksek devirli soğutmalı santrifüj şaft ve süspansiyon bakım onarımı

Araştırmacı

12

2770,88 TL

Devam Ediyor

BAP Arastırma Projesi

Bor Mineralinin Gökkuşağı Alabalığnın (Oncorhynchus mykiss) Büyüme Performansına Etkileri

Araştırmacı

12

9996,2 TL

2017

BAP Y.Lisans

Eksi balığı Equulites klunzingeri protein izolatı ile sosis üretimi ve soğuk depolama süresince (4oC) fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerinin araştırılması

Araştırmacı

12

10486,72 TL

2017

BAP Diğer

Erugosquilla massavensis'den hazırlanan asit silajların besinsel kaliteleri ve depolanma süresince kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin değerlendirilmesi

Araştırmacı

18

17931,59 TL

2017

BAP Diğer

Fenolik Bileşenlerin (Karnosik Asit, Kaemferol ve Luteolin) Bazı Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakterilerin Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

Araştırmacı

18

11999,67 TL

2017

BAP Diğer

INHIBITION EFFECTS OF CARVACROL ON BIOGENIC AMINES FORMATION BY COMMON FOODBORNE PATHOGENS IN ARGININE DECARBOXYLASE BROTH

Araştırmacı

3

3000 TL

2017

TÜBITAK Projesi

Mersin Körfezi'ndeki Balon Balığı Türlerinin Tetrodotoksin (TTX) Düzeylerindeki Eşeye ve Mevsime Bağlı Değişimlerin Belirlenmesi

Araştırmacı

20

130000 TL

2017

BAP Diğer

Patates,Şeker Pancarı, Yer Elması ve Kırmızı Pancar Kabuğu Ekstrelerinin Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

Araştırmacı

12

49975,5 TL

2017

BAP Diğer

The effects of cell free extract of Lactobacillus plantarum and Pediococcus acidolactici alone or in combination with thyme and laurel extracts on microbiological and chemical quality of fermented sardine

Araştırmacı

6

5000 TL

2017

BAP Diğer

The Effects of Extraction Methods on Fat Content and Fatty Acid Profiles of Marine Fish Species

Araştırmacı

4

5000 TL

2017

BAP Diğer

Antimicrobial and antioxidant effects of nanoemulsions based on herb oils rosemary laurel thyme and sage on the quality of rainbow trout

Araştırmacı

6

5000 TL

2016

BAP Y.Lisans

Bazı Baharatların Sumak Kimyon Karabiber ve Kırmızı Biber Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

Araştırmacı

16

10498,36 TL

2016

BAP Doktora

Diyabet oluşturulmuş sıçanlarda Ferula eleaochytris (Çakşır) kök ekstresinin erektil disfonksiyon üzerindeki etkisi

Araştırmacı

15

18130,81 TL

2016

BAP Diğer

İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Çeker Ocakların Bakımı ve Onarımı

Araştırmacı

4

5994,4 TL

2016

BAP Diğer

L-arjinin Dekarboksilaz Sıvısına Eklenen Kavrakrolün Patojenlerin Gelişme Performansı ve Biyojenik Amin Üretimine Etkisinin İncelenmesi

Araştırmacı

17

17997,25 TL

2016

BAP Arastırma Projesi

Organik Asitlerin Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakteri Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

Araştırmacı

42

17500 TL

2016

BAP Alt Yapı

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Analitik Kimya Laboratuvar Alt Yapısının Geliştirilmesi

Araştırmacı

6

40029,14 TL

2016

BAP Diğer

Ticari bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının kalite parametreleri üzerine etkileri

Araştırmacı

21

9967,92 TL

2016

BAP Diğer

Ammonia and Biogenic Amine Production of Fish Spoilage Bacteria: Affected by Olive Leaf Olive Cake and Black Water

Araştırmacı

8

3000 TL

2015

BAP Diğer

Ayçiçek Yağı Kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonun dondurularak depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal,kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri

Araştırmacı

12

14945,6 TL

2015

TÜBITAK Projesi

Bitki esansiyel yağları kullanılarak hazırlanan nanoemilsiyonların buzda depolanan alabalık filetosu üzerine antioksidan ve antimikrobiyal etkileri

Araştırmacı

15

29000 TL

2015

BAP Y.Lisans

Karabaş (Lavandula stoechas) ve Melisa (Melissa officinalis L.) Bitki Ekstrelerinin Hamsi Balığı (Engraulis encrasicolus) Üzerindeki Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkilerinin İncelenmesi

Araştırmacı

24

4470 TL

2015

BAP Y.Lisans

Mersin Körfezinden Yakalanan Balon Balığı'nın (Lagocephalus sceleratus, Gmelin 1789 ) Mevsime ve Eşeye Bağlı Olarak Besin Kompozisyonu ve Tetrodotoksin Düzeylerindeki Değişimler

Araştırmacı

12

4470 TL

2015

BAP Doktora

Patates, Yer Elması ve Pancar Kabuğu Ekstraktlarının Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Filetoları Üzerindeki Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkisi

Araştırmacı

12

8940 TL

2015

BAP Arastırma Projesi

Uskumrudan izole edilen bozulma etmeni bakterilerin histamin üretimi üzerine zeytin yaprağı ekstraktının etkisi

Araştırmacı

15

14933,3 TL

2015

BAP Arastırma Projesi

Farkli Balik Infüzyon Sivilarinin Laktik Asit Bakterileri Tarafindan Üretilen Biyojenik Aminler Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

Araştırmacı

24

13500 TL

2014

BAP Diğer

Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (1 Adet)

Araştırmacı

12

1000 TL

2014

BAP Diğer

Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (8 Adet)

Araştırmacı

12

8000 TL

2014

BAP Arastırma Projesi

Aromatik bitki yağlarının vakum paketlenmiş fermente balık filetosu üzerindeki mikrobiyolojik ve kimyasal etkileri

Araştırmacı

12

8000 TL

2012

BAP Arastırma Projesi

Aromatik yağların patojen bakteri üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması

Araştırmacı

12

8000 TL

2012

BAP Arastırma Projesi

Gıda patojenlerinin biyojenik amin üretimi yönünden incelenmesi

Araştırmacı

24

8000 TL

2012

Diğer Kamu Kuruluşlarınca Desteklenen

Hayvansal ve Bitkisel Kökenli Kaynaklardan Esansiyel Yağ Asitlerinin Elde Edilmesi

Yürütücü

12

99150 TL

2012

TÜBITAK Projesi

Pelajik Balıklarda Histamin Konsantrasyonunun Belirlenmesi

Araştırmacı

12

2000 TL

2012

BAP Arastırma Projesi

Zeytinyağı yan ürünlerinin balık bozucu ve patojen bakteriler üzerindeki antibakteriyel etkilerinin incelenmesi

Araştırmacı

12

8000 TL

2012

BAP Arastırma Projesi

Doğal zeolitin sardalye filetosunda antibakteriyel ve antioksidan etkisinin incelenmesi

Araştırmacı

12

8000 TL

2011

BAP Arastırma Projesi

Ticari önemi olan çiğ ve pişmiş deniz ürünlerinin beta-hidroksi trimetil-gama-amino bütirik asit (L-Karnitin) içeriğinin HPLC yöntemi ile belirlenmesi

Araştırmacı

24

8000 TL

2011

 

Bilimsel Hakemlikler

Nitelik

Hakemlik Türü

Dergi/Yayınevi/Organizasyon

Tarih

Uluslararası

Makale

Journal of Food Safety

Kasım 2018

Uluslararası

Makale

Food Research International

Kasım 2018

Uluslararası

Makale

Food Science and Biotechnology

Ağustos 2018

Uluslararası

Makale

Food Science and Biotechnology

Mayıs 2018

Uluslararası

Makale

Food Research International

Ocak 2018

Uluslararası

Makale

International Journal of Food Properties

Eylül 2014

 

Ödüller ve Burslar

Nitelik

Ödülün/Bursun Adı

Organizasyon

Yıl

Ulusal

YAYIN TEŞVİK (UBYT) ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2018

Ulusal

YAYIN TEŞVİK (UBYT) ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2018

Ulusal

YAYIN TEŞVİK (UBYT) ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2017

Ulusal

YAYIN TEŞVİK (UBYT) ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2016

Ulusal

YAYIN TEŞVİK (UBYT) ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2016

Ulusal

Mersin Körfezi'ndeki Balon Balığı Türlerinin Tetrodotoksin (TTX) Düzeylerindeki Eşeye ve Mevsime Bağlı Değişimlerin Belirlenmesi

TÜBİTAK TOVAG 115O679

2015

Ulusal

YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2014

Ulusal

Bitki esansiyel yağları kullanılarak hazırlanan nanoemilsiyonların buzda depolanan alabalık filetosu üzerine antioksidan ve antimikrobiyal etkileri

TÜBİTAK TOVAG 213O283

2014

Ulusal

YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2013

Ulusal

YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2012

Ulusal

YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2012

Ulusal

YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

2012

Ulusal

FAKÜLTE BİRİNCİLİĞİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

2009

 

Katıldığı Bilimsel Kongre/Sempozyum ve Bilimsel Toplantılar

Nitelik

Adı/Başlığı

Yıl

Uluslararası

International Symposium on Pufferfish

2017

Uluslararası

2nd International Science Symposium

2017

Uluslararası

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017)

2017

Uluslararası

International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics

2016

Uluslararası

Faba 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences

2016

Uluslararası

West European Fish Technologists Association (WEFTA)

2016

Uluslararası

ICFAPE 2015: XIII International Conference on Food and Agricultural Process Engineering

2015

Ulusal

XVIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

2015

Uluslararası

2nd International Congress on Food Technology

2014

Uluslararası

Faba 2014: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences

2014

Uluslararası

Aquaculture Europe 2013

2013

Ulusal

XVII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

2013

Uluslararası

40th CIESM Congress

2013

Ulusal

First National Workshop on Marine Biotechnoloy and Genomics

2012

Ulusal

XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

2011

 

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

Kategori

Sertifika/Kurs/Eğitim

Alındığı Kurum

Yıl

Eğitim

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası

Ç.Ü. Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇÜTF-DETAUM)

2017

Diğer

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017)

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

2017

Eğitim

International Symposium on Pufferfish

Iskenderun Technical University (İSTE), Ege University, Nature and Science Society

2017

Diğer

Technical Visit to Bologna University

Bologna University

2017

Eğitim

Ufuk 2020 İşbirliği Programları Proje Yazma Eğitimi

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi

2017

Diğer

2nd International Science Symposium

Yunus Emre Institute Tbilisi Turkish Culture Center

2017

Diğer

FABA 2016: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES

Mediterranean Fisheries, Research, Production and Training Institute

2016

Diğer

International Congress On Advances In Veterinary Sciences&Technics (ICAVST)

ICAVST

2016

Diğer

46th West European Fish Technologists Association (WEFTA)

WEFTA

2016

Eğitim

ERASMUS Staff Mobility Training

Miguel Hernandez University

2015

Diğer

ICFAPE 2015: XIII International Conference on Food and Agricultural Process Engineering

WORLD ACADEMY OF SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY (WASET)

2015

Eğitim

Spray Dryer (Püskürtmeli Kurutucu) Çalıştayı

Kramanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi

2015

Diğer

Teşekkür Belgesi

Türkiye İstatistik Kurumu

2015

Diğer

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

2015

Diğer

FABA 2014: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES

Central Fisheries Research Institute (CFRI)

2014

Eğitim

Kromatografide Son Gelişmeler ve MSMS Teknolojisi

ANT TEKNİK

2014

Eğitim

Training Course on Food Microbiology

Society of Food Technology

2014

Diğer

2nd International Congress on Food Technology

Association of Food Technology-Turkey

2014

Diğer

Aquaculture Europe 2013

Aquaculture Europe 2013

2013

Diğer

17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

İstanbul Üniversitesi

2013

Diğer

40th CIESM Congress

40th CIESM Congress

2013

Eğitim

AB 7. Çerçeve Programları Proje Hazırlama Eğitim Sertifikası

Adana Valiliği

2012

Eğitim

English Writing Scientific Manuscripts Certificate of Achievement

Cukureova University and New Mexico University

2012

Eğitim

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası

Adana KOSGEB Hizmet Müdürlüğü

2012

Kalite-Denetim

HACCP/ISO 22000 Food Safety Management System

Çukurova Üniversitesi

2011

Kalite-Denetim

ISO 9001 Quality Management System

Çukurova Üniversitesi

2011

Diğer

İnternational Year of Chemistry 2011-Her Yönüyle Kimya Sempozyumu

Hacettepe Üniversitesi

2011

Diğer

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Akdeniz Üniversitesi

2011

Kalite-Denetim

Tıbbi Laboratuvarlarda Kalite Güvencesi Sempozyumu

Çukurova Üniversitesi

2009