1. DAĞ, B., TARAKÇI, Z., & DEMİRKOL, M. (2016). Effect of Some total phenolic, antioxidants, physico-chemical properties, mineral and heavy metal content of apricots drying types. Journal of Life Sciences; Volume 6 Number 2/2.
  2. Gul, O., Mortas, M., Dervisoglu, M., Er, M., Atmaca, M., Atalar, İ. (2016). Furfural Contents and Some Physical and Chemical Properties of Raisins. Akademic Food Journal, Volume 14 Number 3.
  3. Tarakçı, Z., Demirkol, M. (2016). Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi. Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi.
  4. Demirkol, M., Dervişoğlu, M., Tarakçı, Z. (2015). Bitkisel Atıkların Süt Endüstrisinde Fonksiyonel Bileşenler Olarak Değerlendirilmesi. Nevşehir, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Bildiri özeti.
  5. Tarakçı, Z., Öztürk, Y., Dağ, B., Demirkol, M. (2016). Investigation of Some Physicochemical Properties of Different Types Grape Raisins. Antalya, I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Bildiri özeti.
  6. Tarakçı, Z., Dağ, Beşir., Demirkol, M. (2016). Melocan (Smilax excelsa) Bitkisinin Toplam Fenolik Madde, Antiradikal Aktivite ve Mineral Madde İçeriğinin Belirlenmesi. Antalya, I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Bildiri özeti.
  7. Demirkol, M., Dervişoğlu, M., Tarakçı, Z. (2016). Effect of Different Drying Methods on the Stability of Bioactive Compounds of Grape (Vitis labrusca L.) Pomace. Macedonia, International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, Bildiri özeti.
  8. Gül, O., Er, M., Mortaş, M., Atmaca, M., Atalar, İ., Dervişoğlu, M. (2013). Türkiye’de Tüketime Sunulan Kuru Üzümlerin 5-Hidroksimetilfurfural Düzeyleri. İstanbul, 4. Gıda Güvenliği Kongresi.
  9. Yoğurt Dondurmasının Fizikokimyasal, Duyusal ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Karayemiş Meyvesinin (Prunus laurocerasus) Etkisi- AR-1515, Devam ediyor.

Derece

Bölüm/Program

Üniversite

Bitirme Yılı

Lisans

Gıda Mühendisliği Bölümü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

2008

Y. Lisans

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Ordu Üniversitesi

2016

Doktora

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Ordu Üniversitesi