Uluslararası Hakemli konferans/sempozyumların bildiri kitaplarında yer alan yayınlar

   1.  2011, Göncü, A., Etgü, H., Özuğur, G., Uçar, B., Hayta, M. "The effect of baking conditions on quality parameters of wheat chips". The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry". 26-29 May, Cesme, Izmir.

   2. 2010, Göncü, A., Tokatlı, F., Hayta, M. "Geleneksel Nevşehir Köftürü Üretimi" Traditional Foods, From Adriatic to Caucasus, 15-17 April pp., 742-744, Tekirdağ.

   3. 2013, Göncü, A., Tekgül, Y., “Traditional Ordu Toast”. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”. 553 s. 24-26 October. Struga (Ohrid Lake), Macedonia.

   4. 2013, Göncü, A., Hayta, M., “Farklı Tahıl Unları İlavesi ile Elde Edilen Fırınlanmış Buğday Cipsinin Tekstürel ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi”. TGDF Gıda Kongresi. 23 s. 12-14 Kasım. Side, Antalya.

   5. 2015, Göncü, A., Sevgili, S., Yoldaş, E., “Probation Problems and Advice Solution of Ordu University Vocational School Students”. 4th International Vocational Schools Symposiıum “The Role of Vocaional Schools in Regional Development”. 21-23 May. Yalova.

   6. 2015, Göncü, A., Uluğ, O., Yiğit, M., “Ordu University Ulubey Vocational High School General Profile of Students 2”. 4th International Vocational Schools Symposiıum “The Role of Vocaional Schools in Regional Development”. 21-23 May. Yalova.

   7. 2015, Göncü, A., Karameşe, S., Yılmaz, B., Çelebi, B., “Determination of Reading Habit of Students: Ordu University Ulubey Vocational High School Example”. 4th International Vocational Schools Symposiıum “The Role of Vocaional Schools in Regional Development”. 21-23 May. Yalova.

   8. 2015, Göncü, A., Kanmış, Y., Şenyer, Z., K., Batlıcancı, T., M., “Evaluation of Distance Education System (UZEM): Ordu University Vocational School Example”. 4th International Vocational Schools Symposiıum “The Role of Vocaional Schools in Regional Development”. 21-23 May. Yalova.

   9. 2015, Göncü, A., Tekgül, Y., Baysal, T., "Traditional Nevşehir Pickled Grapes" The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus". 1-4 October. Sarajevo. Bosnia and Herzegovina.

 

Ulusal Hakemli konferans/sempozyumların bildiri kitaplarında yer alan yayınlar

  1. 2012, Göncü, A., Albayrak, S. “Nevşehir Çömlek Peynirinin Geleneksel Üretimi” III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. 10-12 Mayıs, 164-166 s. Konya.
  2. 2012, Tokatlı, F., Sağdıç, O.,  Göncü, A. “Karamanda Üretilen Geleneksel Kış Yoğurdu” III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. 10-12 Mayıs, 220-222 s. Konya.
  3. 2012, Albayrak, S., Göncü, A., Albayrak S. “Geleneksel Gıda Olarak Kişniş” III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. 10-12 Mayıs, 169-171 s. Konya.
  4. 2012, Göncü. A., Demirtaş. S., Albayrak. S. “Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin Genel Profili” Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu. 587 s. 13-15 Haziran. Nevşehir.
  5. 2012, Albayrak. S., Göncü. A., Demirtaş. S. “Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin İşsizlik Kaygısı ve Umutsuzluk Düzeyinin Belirlenmesi” Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu. 588 s. 13-15 Haziran. Nevşehir.
  6. 2012, Demirtaş. S., Albayrak. S., Göncü. A. “Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin Sivil Toplum Kuruluşlarına Bakış Açısı” Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu. 589 s. 13-15 Haziran. Nevşehir.

     7.  2012, Göncü. A., Kaçmaz. N. “Fırınlanmış Çerez Gıdalarda Tekstür” 11. Türkiye Gıda Kongresi. 10-12 Ekim. Hatay.

     8.  2012, Göncü. A., Tümer. E., Davulcu Tümer., B. “UHT ve Pastörize Sütlerde Aflatoksin M1 Problemi” Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar                           Sempozyumu. Pamukkale Üniversitesi. 35-36 s. 15-16 Kasım. Denizli.

     9.  2013, Göncü. A., Tekgül. Y. “Gıda Endüstrisinde Vurgulu Elektrik Alan Uygulamaları ve Gıda Güvenliği” 4. Gıda Güvenliği Kongresi. 123-124 s. 14-15               Mayıs. İstanbul.

    10.  2013, Koyun. S., Göncü. A. “Gıdalarda Akrilamid Riski ve Sağlık Üzerine Etkisinin Araştırılması”  4. Gıda Güvenliği Kongresi. 142-143 s.14-15 Mayıs.                İstanbul.

    11. 2014, Tutkun. Ç., Göncü. A. “Zeytin Sanayi Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi” IV. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi. 73 s. 28-30 Mayıs. Konya.

    12. 2015, Göncü. A., Tekgül. Y.  “Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Okratoksin-A Problemi” 2. İç Anadolu Tarım ve Gıda Kongresi. 128 s. 28-30 Nisan. Nevşehir.

Ulusal Hakemli dergilerde yer alan yayınlar

     1.    2012, Albayrak, S., Göncü, A., Albayrak S. “Geleneksel Gıda Olarak Kişniş: Tıbbi Yararları ve Biyoaktiviteleri” Mesleki      Bilimler Dergisi. ISSN:2146-             7420. MBD 2012, 1(4):2-7. (III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumunda poster bildiri olarak sunulan yayının genişletilmiş hali olarak yayınlanmıştır.)

 

Ulusal dergilerde ve web sitelerinde yer alan yazılar 

  1.   2010, Şeker, İ.,T., Göncü, A. “Benim Sadık Yarim Kara Topraktır.” Kayseri Ticaret Borsası Dergisi. Sayfa 58-59, Sayı 4, Şubat. Kayseri.
  2.   2011, Göncü, A. “İç Anadolu Bölgesi Un Sektörü Ve Geleceği” Gıda Gündemi. http://www.gidagundemi.com/ic-anadolu-bolgesi-un-sektoru-ve-       gelecegi-makale,15.html
  3.   2015, Göncü, A. "Ekmeğimizin Çivisi Çıkmasın" Gıda Gündemi Dergisi. Sayfa 80-83, Sayı:8, Eylül-Ekim.

YÜRÜTTÜĞÜ TEZLER

Yüksek Lisans Tezi: Farklı Tahıl Unları İlavesi ile Elde Edilen Fırınlanmış Buğday Cipsinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi, 2011, Kayseri.  

 

 


PROJELER 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TAGEM, 2014 - Proje Yürütücüsü (Devam Ediyor) - Fındık Cipsi Üretiminde Parametrelerin Optimize Edilerek Cips Üretiminin Araştırılması. 

Erciyes Üni. BAP - 2012 (FBY09-1052) - Araştırmacı - Farklı Tahıl Unları İlavesi ile Elde Edilen Fırınlanmış Buğday Cipsinin Kalite Niteliklerinin İyileştirilmesi


  

 

KATILDIĞI KURSLAR

                             

*HACCP – ISO:13001             : TUV CERT İstanbul- 2005 

*TSE-EN-ISO 9001:2000      : BREAU VERITAS –İzmir- 2005

*Mikrobiyoloji                         : TEKNOSİSTEM –Denizli- 2005

*Girişimcilik Eğitimi               : KİM – Kayseri - 2011

*Değirmencilik Eğitimi          : İDMA (5. Uluslararası Un, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Yem Değirmen Makineleri, Makarna ve Bisküvi Teknolojileri Fuarı) – İstanbul  – 2013

*ISO 9001:2008 KYS, ISO 22000:2005 GGYS, ISO 19011:2011 YSTK, PAS 220 & ISO 22002-1:2009 ÖKP    : Qalite Danışmanlık – Ordu - 2013

*Etkin Öğretim Teknikleri    : ODÜSEM - Ordu - 2013

 

 

 

İDARİ GÖREVLER

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ      : Bölüm Başkanı - 2014 - 2015
ODÜ GIDA KULÜBÜ              : Akademik Danışman - 2013 (Devam)

 

1-15.03.2012 tarihinde Altaş Yağ sanayine teknik gezi düzenlenmiştir.

2-19.04.2012 tarihinde Ufuk Gazoz işletmesine teknik gezi düzenlenmiştir.

3- 16.10.2012 Odü Gıda Kulübü olarak Dünya Gıda Günü etkinliği çerçevesinde bilgilendirme konferansları düzenlenmiştir. İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi, Ulubey Lisesi ve Ulubey MYO olmak üzere toplam 600 kişiye bilgilendirme konferansı düzenlenmiştir. Ayrıca 1200 adet “Güvenli Gıda Tüketimi” başlıklı el broşürleri dağıtılmıştır.

4- 22.10.2012 Okulumuz panosunda duvar gazetesi oluşturulmuş ve her hafta güncellenerek öğrencilerimizi gıda hakkında bilinçlendirmeye devam ediyoruz.

5- 26.10.2012 Gıda Kulübü üyeleri ile Çocuk Esirgeme Kurumu Ordu çocuk yuvası ve Huzur Evi ziyaret edilerek çocuklarla ve yaşlılarla hoş zaman geçirilmiş ve getirilen hediyelerle çocukların sevincine ortak olunmuştur.

6- 20.11.2012 Gürsoy Fındık Kırma tesislerine teknik gezi düzenlenmiştir.

7- 07.11.2012 Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun “Yarınlara Geç Kalmadan” isimli oyununu izlemeye gittik.

8- 27.11.2012 Aşure Günü münasebetiyle 200 kişilik Aşure hazırlandı ve Gıda Kulübü öğrencileri tarafından Ulubey Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, halka ve esnaflara aşure ve el broşürleri dağıtımı yapıldı.

9- 27-28.12.2012 Samsun ve Amasya illerine teknik gezi düzenlenmiştir. Osmanlı Un Fabrikası, Bakraç Süt Ürünleri, Etaş Et Kombinası ve Atem Gıdaş Ekmek Fabrikası gezi kapsamında ziyaret edilmiştir.

10- 31.12.2012 Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konulu bilgilendirme konferansı düzenlenmiştir.

11- 04.01.2013 Sağra Çikolata ve Altaş Yağ fabrikalarına teknik gezi düzenlenmiştir.

12- 21.03.2013 Nevruz kutlamaları ve Orman Haftası etkinliği ile düzenlenen Fidan dikimine Odü Gıda Kulübü öğrencileri olarak katılım gerçekleştirildi. Demir dövüldü, ateşten atlandı ve el birliği ile fidan dikimi yapıldı.

13- 22.03.2013 Çanakkale Haftası Şehitleri Anma Töreni etkinliğinde Odü Gıda Kulübü çadır kurarak 350 kişilik Çanakkale Menüsü (Buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek) hazırlayıp sunarak o duyguyu yaşatmış oldu.

14- 29.03.2013 Ordu 2. Karadeniz Kitap Fuarına gezi düzenlenmiştir. Fuarın ardından Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun “Reis” isimli oyununu izlemeye gittik.

15- 30.03.2013 Odü Gıda Kulübü Samsun Canik Başarı Üniversitesinde gerçekleştirilen ve ilki düzenlenen Başkanlar Kulübü toplantısına Başkan ve Başkan Yardımcıları düzeyinde katılımda bulunduk. Önerilerimizi ve eleştirilerimizi bu toplantıda sunma imkanı bulduk.

16- 30.04.2013 Odü Gıda Kulübü son zamanların en günden konusu olan Ekmek israfı ile ilgili konferans düzenleyerek İlkokul, Orta Okul ve İlçe Halkına olmak üzere 270 kişiye, çevre köylerde bulunan İlkokul ve Orta Okullarda 150 kişiye toplam 420 kişiye bilgilendirme konferansı yapıldı.

17- 08-09.05.2013 tarihlerinde Odü Teknik Bil. MYO tarafından düzenlenen Kariyer Günlerinde stand açarak katılım gerçekleştirdik. Standımızda hem okulumuzu hem bölümümüzü hem de Gıda Kulübümüzü tanıttık.

18- 21.05.2013 Odü Gıda Kulübü Dünya Süt Günü etkinliği çerçevesinde Ulubey İlköğretim okulu öğrencilerine Süt Haftası ve süt ile ilgili bilgilendirme konferansı düzenlendi.

19- 25-27.05.2013 İzmir Qalite Danışmanlık firması yetkililerinden 86 öğrencimize uygulamalı ISO:9001, ISO:22000, ISO:19011 ve PAS220 eğitimleri düzenlenmiştir.

20- 29-30.05.2013 Proje dersi kapsamında 1 dönem boyunca hazırlanan projeler ve üretilen yeni 12 ürün yapılan sunumlarla tanıtılmıştır. Ayrıca 15 farklı proje ile başvurduğumuz 3-4.06.2013 tarihinde gerçekleştirilen 2. Uluslar Arası Gıda Ar-Ge Proje Pazarına 3 projemiz kabul edilmiştir. 
1- Canan Arslan - Balmumu Sakızı
2- Elifhan TUNCER - Düşük Yağ İçerikli Baharat Çeşnili Mısır Patlağı
3- Emine Güldal - Sürülebilir Et Ürünleri


21- 29.08.2013 Bölümümüze yeni kazanan arkadaşlarımız için kayıtlarda dağıtmak üzere bir tanıtım cd’si hazırladık.

22- 08.10.2013 Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun “Yelkenleri Ettik Fora” isimli oyununu 60 öğrencimiz ile izlemeye gittik.

23- 30.10.2013 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Ulubey İmam Hatip Lisesi, Ulubey Lisesi ve Ulubey Anadolu Lisesi öğrencileri ile Ulubey Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “Bilinçli Gıda Tüketimi” konulu eğitimler verilmiştir (400 kişi).


24- 15.11.2013 Aşure Günü münasebetiyle 250 kişilik Aşure hazırlandı ve Gıda Kulübü öğrencileri tarafından Ulubey Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, halka ve esnaflara aşure ve el broşürleri dağıtımı yapıldı.

25- 02.12.2013 Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konulu bilgilendirme konferansı düzenlenmiştir.

26- 05-06.12.2013 günlerinde Amasya iline teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında Zeybek Un, Atem Gıdaş, Bakraç Süt, Amasya Şeker, Öz Maya ve Pan Et fabrikaları ziyaret edilmiştir.

27- 25.12.2013 tarihinde Mehmet Akif ERSOY’u Anma Haftasında Ordu Kültür Derneği’nin düzenlemiş olduğu Bedirhan Gökçe’nin sunumunu yaptığı “M.Akif ERSOY ve İstiklal Marşı” konulu etkinliğe 20 öğrenci ile katıldık.

28- 25.12.2013 tarihinde Sarkamış Destanını anlatan “120” isimli film öğrencilerle seyredilmiştir.

29- 27.12.2013 tarihinde Altaş Yağ fabrikasına 40 öğrenci ile teknik gezi düzenledik.

30- 30.12.2013 tarihinde Sağra Çikolata fabrikasına 45 öğrenci ile teknik gezi düzenledik.

31- 31.12.2013 tarihinde Ulubey Lisesi ve Ulubey İlköğretim Okullarında bütün öğrencilere sınıflarında “Atık Yağ, Zararları ve Ne Yapılmalı” konulu eğitimler verilmiştir.

32- 27-29.03.2014 tarihlerinde Kapadokya bölgesine  (Kayseri-Nevşehir) teknik ve sosyal bir gezi düzenlendi. Gezi kapsamında Kayseri’de Oylum Bisküvi Fabrikası ve Nevşehir’de Nesu Meyve Suyu Fabrikası ziyaret edildi. Ayrıca peribacalarıyla ünlü Kapadokya bölgesinde sosyal bir gezi gerçekleştirildi.

33- 14.05.2014 tarihinde ODÜ Teknik Bilimler MYO’nda düzenlenen 5. Kariyer Gününde stant açarak okulumuzu ve bölümümüzü temsil ettik. “Ordu İlinde İş Bulma Olanakları” konulu panele katıldık.

34- 15.05.2014 tarihinde Ulubey İlköğretim Okulu öğrencilerine eğitimler verdik. Toplam 27 sınıfta yaklaşık 650 öğrenciye  “Süt Tüketimi”, “Ekmek İsrafı” ve “Atık Yağ” konulu eğitimler verilmiştir.

35- 20-23.05.2014 tarihlerinde bahar dönemi boyunca hazırladığımız 10 fizibilite projesini (Fındık zarlı bisküvi, Balık köftesi, Bamya kahvesi, Ruşeymli erişte-mantı, Fonksiyonel cips, Vejeteryan fındıklı hamburger – çiğ köfte, Diyet helva, Sebzeli makaron, Fonksiyonel tost ve Sebze köfteleri) sunduk.

36- 28-29.05.2014 tarihlerinde Ordu ili Ulubey ilçesine bağlı 4 köyde (Aydınlar, Kardeşler, Ohtamış ve Yukarı Kızılen) “Süt Tüketimi”, “Ekmek İsrafı” ve “Atık Yağ” konulu eğitimler verilmiştir. Böylece bahar döneminde Ulubey ilçesinde 2000’ i aşkın öğrenciye eğitimler verilerek hedef tamamlanmıştır. Ayrıca sunumlara giderken öğrencilere kitap, balon vb. oyuncaklarda alınarak ziyaretler gerçekleştirilmiştir.

37- 28-30 Mayıs 2014 tarihlerinde Konya’ da düzenlenen IV. Zeytin Öğrenci Kongresine öğrencimiz Çağlar Tutkun ile birlikte “Zeytin Sanayi Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi” konulu bildiriyi sunduk.

38- 28.06.2014 tarihinde Geleneksel haline getireceğimiz iftar yemeğimizin ilkini öğrencilerimiz, hocalarımız, memur ve çalışanlarımız ile eski personellerimiz ve Ulubey MYO’na katkıda bulunanlarla beraber gerçekleştirdik. Yemeğimize 90 kişi katılmıştır.

39- 01.09.2014 Bölümümüze yeni kazanan arkadaşlarımız için kayıtlarda dağıtmak üzere bir tanıtım cd’si hazırladık.

40- 15.09.2014 tarihinden itibaren duvar gazetemizi çıkarmaya kaldığımız yerden devam ettik.

41- 28.10.2014 tarihinde 70 öğrenci ile birlikte huzur evi ziyareti yaptık. Ardından Ordu Boztepe gezisi yaparak Ordu Büyükşehir Karadeniz Tiyatrosunun düzenlediği “Sapan” isimli oyunu seyrettik.

42- 03.11.2014 tarihinde okulumuzda 120 kişilik iftar yemeği düzenlenmiştir.

43- 07.11.2014 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ulubey Belediyesinin katkılarıyla öğrencilerimize 250 kişilik aşure dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

44- 07.11.2014 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konulu bilgilendirme konferansı düzenlenmiştir.

45- 24-25.11.2014 günlerinde Amasya iline teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında Gülbahar Un, Atem Gıdaş, Bakraç Süt, Öz Maya ve Pan Et fabrikaları ziyaret edilmiştir.

46- 28.11.2014 tarihinde “Bir İyilikte Sen Yap” isminde bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Kampanya kapsamında giyim, ayakkabı, oyuncak, ev eşyası ve ilaç dışı tıbbi malzemeler vatandaşlardan bağış olarak kabul edilmiş ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Kampanya Milliyet ve Türkiye gazeteleri başta olmak üzere 20 ‘nin üzerinde ulusal ve yerel basında yer almıştır.

47- 19.12.2014 tarihinde 400 kişilik hamsi şöleni düzenlenmiştir.

48- 24.12.2014 tarihinde Altaş Yağ sanayi, Altaş TV ve Perşembe-Yason gezisi düzenlenmiştir.

49- 18.03.2015 Çanakkale Haftası Şehitleri Anma Töreni düzenlenmiştir. Etkinlik dahilinde çadır kurarak 200 kişilik Çanakkale Menüsü (Buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek) hazırlamıştır. Devamında şiirler, konuşmalar, sunumlar, film gösterimi ve şarkıların olduğu etkinliğimiz devam etmiştir. Ayrıca gün boyu Kızılay Kan Bankası tarafından kan bağışı kampanyası da okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

50- 07.04.2015 tarihinde 33 öğrenci ile Ordu Üniversitesi 6. Tiyatro Festivali kapsamında oynanan "Dikkat Öğrenci Var" adlı oyunu seyrettik.

51- 12 farklı proje ile başvurduğumuz 21.04.2015 ve 22.04.2015 tarihlerinde gerçekleştirilen III. Uluslar Arası Gıda Ar-Ge Proje Pazarına bir projemiz kabul edilmiştir. Ayrıca bu başarımız Hürriyet ve Milliyet gazeteleri başta olmak üzere bir çok ulusal ve yerel basında haber yapılmıştır.

Meyveli Beyaz Peynir – Büşra Yılmaz, Tuğbanur Aydın, Ali Göncü

52- 21.04.2015 tarihinde oluşturulan 4 takım ile 2 farklı münazara maçı düzenlenmiştir. 1. Maçta Katkı Maddelerinin olumlu ve olumsuz yönleri tartışılırken, 2. Maçta GDO tartışılmıştır.

53- 04 - 06 Mayıs 2015 tarihlerinde 39 öğrenci ile Kayseri - Nevşehir illerine teknik ve kültürel bir gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında Saray Çiftliği Et Fabrikası, Bahtiyar Doğan Kuruyemiş ve Lokum Fabrikası ve Seykar Limonata Fabrikası ile Kapadokya Bölgesi ziyaret edilmiştir.

54- 12.05.2015 tarihinde 21.04.2015 de yapılan münazara maçlarında kazanan her iki taraf arasında “Gıda Maddelerinin Pazarlanmasında Gıda Güvenliğinin Yeterliliği” konulu final maçı düzenlenmiştir.

55- 21-23.05.2015 tarihlerinde Yalova Üniversitesi tarafından düzenlenen “4th International Vocational School Symposium“ sempozyuma kabul edilen, 10 öğrenci ile hazırladığımız 4 farklı bildirimizi sunmak için Yalova’daydık.

Konularımız:

1- Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Çözüm Önerileri
ALİ GÖNCÜ,  SİBEL SEVGİLİ, ELVİN YOLDAŞ

2- ÖĞRENCİLERİN KİTAP OKUMA ALIŞKANLIKLARININ BELİRLENMESİ: ORDU ÜNİVERSİTESİ ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİ
Ali GÖNCÜ, Betül ÇELEBİ, Büşra YILMAZ, Serap KARAMEŞE

3- Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Genel Profili 2

Ali GÖNCÜ, Onur ULUĞ, Mustafa YİĞİT

4- UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNİN (UZEM) DEĞERLENDİRİLMESİ - ORDU ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ

Ali GÖNCÜ, Yeliz KANMIŞ, Zehra Kübra ŞENYER, Tuğçe Melisa BATLICANCI

56- 25-27.05.2015 tarihlerinde bahar dönemi boyunca hazırladığımız “kahvaltılık ürünler” temalı 8 Ar-Ge fizibilite projelerini (Meyveli-sebzeli peynir, Kumkuat ve yeşil çay reçelleri, Bıldırcın sucuğu-salamı-sosisi, Glutensiz karabuğday kekleri, Sebze reçelleri, Mekke hurması lokumu-ezmesi-marmelatı-reçeli, Tahinli balkabağı ezmesi, Hazır haşlanmış çeşnili yumurtalar) sunduk.

57- 28.05.2015 tarihinde bir dönem boyunca yapılan münazaraların birincilerine, Ar-Ge fizibilite projeleri ilk üçe girenlerine, en iyi sunum yapan kişiye ve en iyi poster hazırlayan gruba madalyalarının takdim edildiği ödül töreni düzenlenmiştir.

58- 09.06.2015 tarihinde mezun olacak öğrencilerimiz ile birlikte akşam yemeği düzenledik.

59- 22.06.2015 tarihinde geleneksel 2. iftar yemeğimizi gerçekleştirdik. Yemeğimize akademik ve idari personel ile öğrencilerden yaklaşık 110 kişi katılım sağlamıştır.

60- 16.10.2015 tarihinde “Dünya Gıda Günü” kapsamında Ulubey Anadolu Lisesi ve Ulubey METEM okullarındaki yaklaşık 600 öğrenciye bölümümüz öğrencileri tarafından “Bilinçli Gıda Tüketimi” konulu eğitim verilmiştir.

61- 23.10.2015 tarihinde Aşure Günü münasebetiyle 300 kişilik Aşure hazırlandı ve Gıda Kulübü öğrencileri tarafından Ulubey Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, hocalarına ve idari personellere aşure ve el broşürleri dağıtımı yapıldı.